the image of courses

IT.I1.MANORG.0.Hx
Vezetés és szervezés

False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll None

can_add_course_to_cart False
Enrollment is Closed

A kurzusról

 

A Vezetés és Szervezés tárgy szerepe az informatikusok e-learning rendszerű képzésében alapvetően úgy foglalható össze, hogy lehetővé tegye a leendő informatikusok számára, hogy megismerjék azt a szervezeti és vezetési kontextust, amelyben az informatikai projektek és feladatok végrehajtása megvalósul. Nagyon rövid áttekintést kapnak a hallgatók a szakterület történeti fejlődésének főbb állomásairól és az egyes szakaszokban érvényesült közelítésmódokról. A hangsúlyt arra helyezzük, hogy a jelenlegi korszerű vezetési és szervezési ismeretek felhasználásával bemutassuk a lehetséges megoldásokat, Illetve alternatívákat mind a folyamatok, mind a struktúrák ki- és átalakítási  lehetőségeit, valamint az egyes megoldások előnyeit és hátrányait.
A szervezetalakítási kérdéseket az érintett rendszerek külső és belső környezeti feltételeibe ágyazottan tárgyaljuk. A környezet esetében szó lesz a piaci, a technológiai, az általános gazdasági és kulturális feltételrendszerről, a vezetési feladatok ellátását lehetővé tevő rendszerekről (pl. részvételi vezetés, demokratikus, vagy autokratikus vezetés).
A tárgy egyik blokkját képezi a stratégiai és a rövidtávú tervek struktúrája és kialakítási folyamata. A vezetés egyik központi kérdése a döntések meghozatala, a lehetséges módserek alkalmazási feltételeinek bemutatása. További témaköreink lesznek a motiváció, a kommunikáció és a kontroll. Fontos prioritásunk a tananyag kidolgozásánál az, hogy gyakorlatias, példákkal illusztrált ismereteket adjunk a hallgatóinknak.

Előkövetelmények

A kurzusnak nincs előkövetelménye.

Oktató(k)

Course Staff Image #1

Dr. Balaton Károly

egyetemi tanár

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vezetéstudományi Intézet

Course Staff Image #2

Veresné dr. Somosi Mariann

egyetemi tanár

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vezetéstudományi Intézet

Gyakori kérdések

Szükséges-e megvásárolni a jegyzetet?

Nem, a kurzus tananyaga ingyen elérhető.

 1. Course Number

  IT.I1.MANORG.0.Hx
 2. Classes Start

  Sep 25, 2017
 3. Classes End

  Jan 01, 2020
 4. Estimated Effort

  25:00