IT.MP1.HTML5.0.Ex
HTML5 Mobile Application Development Practices

Napjainkban az okos készülékek megjelenése és folyamatos térnyerése alapjaiban változtatta meg az emberek életét. Ebben a kurzusban a HTML technológián alapuló megoldásokkal ismerkedhetsz meg.
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll None

can_add_course_to_cart False
Enrollment is Closed

A kurzusról

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a HTML5 alapú mobilprogramozási gyakorlatok című kurzuson. Engedjétek meg, hogy röviden megpróbáljam összefoglaljuk a kurzus célját, motivációját, hogy milyen kompetenciákat szerezhetünk vele, és egyáltalán azt, hogy miért fontos ennek a kurzusnak az elvégzése az informatika iránt érdeklődőknek.

Napjainkban az okos készülékek megjelenése és folyamatos térnyerése alapjaiban változtatta meg az emberek életét. Az eszközök a mindennapjaink részévé váltak, olyan nélkülönözhetetlen kellékké, amely segítségével ma már komplex feladatokat is elvégezhetünk. Ez a tendencia a további években is erőteljesen kitart, a mobil eszközök és rájuk fejhlesztett alkalmazásokra minden bizonnyal egyre nagyobb lesz az igény.

Hordozható eszközökre fejlesztésekor azonban nagy kihívás a platformok sokszínűsége. Programozástechnikai szempontból minden típusnak külön nyelve és fejlesztői környezete lehet. Ez azt jelenti, hogy ha egy alkalmazást több platformra is elszeretnénk készíteni, akkor a különöző operációs rendzserekre külön-külön meg kellene írni azt. Az eltérő technológiák megértése, a megfelelő tudás elsajátítása sok időt vehet igénybe. A megfelelő technológiák alkalmazásával jelentős energiát és pénzt is takaríthatunk meg.

Az utóbbi években megjelent HTML5 szabvány és az ezt támogató böngészők fejlődése egy újabb utat nyitott meg a multiplatform technológiák területén. A hordozható eszközök piaca gyorsan felismerte az ebben rejlő lehetőséget. Segítségükkel lehetőség nyílik arra, hogy a Javascript, CSS és HTML web-es technológiákra alapozva készítsük el alkalmazásunkat az összes ismert hordozható platformra.

Jelen kurzus elsődleges célja tehát az, hogy megismerkedjünk a HTML5 alapú fejlesztés alapjaival. A kurzus gyakorlatorientált szempontból közelíti meg a kompetenciák megszerzését, számos különböző egyszerűbb és komplexebb példa is rendelkezésre áll.

A kurzus során betekintést nyerhetünk a web-es technológiákat alkalmazó megközelítés hátterébe, melyet összevetünk a rendszerközeli programozást igénylő úgynevezett natív szemlélettel. A gyakorlatban számos HTML5 alapú fejlesztést támogató keretrendszerrel találkozhatunk. Jelen kurzusunkban a manapság legmodernebbnek tekinthető két keretrendszert ismerjük meg.

Felhasznált technológiák: cordova, ionic

Előkövetelmények

Alapszintű javascript, html5 és ccs tudás szükséges.

Oktató(k)

Dr. Mileff Péter

Dr. Mileff Péter

Egyetemi adjunktus

Dr. Nehéz Károly

Dr. Nehéz Károly

egyetemi docens

 1. Course Number

  IT.MP1.HTML5.0.Ex
 2. Classes Start

  Sep 11, 2017
 3. Classes End

  Jan 01, 2020
 4. Estimated Effort

  25:00