IT.MP1.HTML5.0.Ex
HTML5 Mobile Application Development Practices

Napjainkban az okos készülékek megjelenése és folyamatos térnyerése alapjaiban változtatta meg az emberek életét. Ebben a kurzusban a HTML technológián alapuló megoldásokkal ismerkedhetsz meg.
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll True

can_add_course_to_cart False

A kurzusról

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a HTML5 alapú mobilprogramozási gyakorlatok című kurzuson. Engedjétek meg, hogy röviden megpróbáljam összefoglaljuk a kurzus célját, motivációját, hogy milyen kompetenciákat szerezhetünk vele, és egyáltalán azt, hogy miért fontos ennek a kurzusnak az elvégzése az informatika iránt érdeklődőknek.

Napjainkban az okos készülékek megjelenése és folyamatos térnyerése alapjaiban változtatta meg az emberek életét. Az eszközök a mindennapjaink részévé váltak, olyan nélkülönözhetetlen kellékké, amely segítségével ma már komplex feladatokat is elvégezhetünk. Ez a tendencia a további években is erőteljesen kitart, a mobil eszközök és rájuk fejhlesztett alkalmazásokra minden bizonnyal egyre nagyobb lesz az igény.

Hordozható eszközökre fejlesztésekor azonban nagy kihívás a platformok sokszínűsége. Programozástechnikai szempontból minden típusnak külön nyelve és fejlesztői környezete lehet. Ez azt jelenti, hogy ha egy alkalmazást több platformra is elszeretnénk készíteni, akkor a különöző operációs rendzserekre külön-külön meg kellene írni azt. Az eltérő technológiák megértése, a megfelelő tudás elsajátítása sok időt vehet igénybe. A megfelelő technológiák alkalmazásával jelentős energiát és pénzt is takaríthatunk meg.

Az utóbbi években megjelent HTML5 szabvány és az ezt támogató böngészők fejlődése egy újabb utat nyitott meg a multiplatform technológiák területén. A hordozható eszközök piaca gyorsan felismerte az ebben rejlő lehetőséget. Segítségükkel lehetőség nyílik arra, hogy a Javascript, CSS és HTML web-es technológiákra alapozva készítsük el alkalmazásunkat az összes ismert hordozható platformra.

Jelen kurzus elsődleges célja tehát az, hogy megismerkedjünk a HTML5 alapú fejlesztés alapjaival. A kurzus gyakorlatorientált szempontból közelíti meg a kompetenciák megszerzését, számos különböző egyszerűbb és komplexebb példa is rendelkezésre áll.

A kurzus során betekintést nyerhetünk a web-es technológiákat alkalmazó megközelítés hátterébe, melyet összevetünk a rendszerközeli programozást igénylő úgynevezett natív szemlélettel. A gyakorlatban számos HTML5 alapú fejlesztést támogató keretrendszerrel találkozhatunk. Jelen kurzusunkban a manapság legmodernebbnek tekinthető két keretrendszert ismerjük meg.

Felhasznált technológiák: cordova, ionic

Előkövetelmények

Alapszintű javascript, html5 és ccs tudás szükséges.

Oktató(k)

Dr. Mileff Péter

Dr. Mileff Péter

Egyetemi adjunktus

Dr. Nehéz Károly

Dr. Nehéz Károly

egyetemi docens

Enroll