IT.MM1.CURVES.0.Hx
Görbék és felületek a komputergrafikában

A kurzus célja a számítógépes görbe- és felületmodellezés alapvető eszközeinek bemutatása.
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll None

can_add_course_to_cart False
Enrollment is Closed

A kurzusról

A kurzus címe Görbék és felületek a komputergrafikában, célja pedig az, hogy a téma alapvető ismereteit összefoglaljuk, illetve kisebb programozási feladatokon keresztül mi magunk is alkossunk görbéket és felületeket.

A számítógépes görbe- és felületmodellezés két fő területéből történetileg az első a számítógéppesl segített tervezés és gyártás (CAD/CAM), ahol megismerkedünk a standard leíró modellekkel, egészen a mai ipari szabvány NURBS görbékig. A másik nagy felhasználói terület az animációs ipar, ahol az animációs filmek és számítógépes játékok alakzatait hozzuk létre egy gyökeresen más módszer, a subdivision elv segítségével. Mindkét területet az alapoktól építjük föl és elérünk addig, hogy képesek leszünk ilyen felületek programozására.

A kurzusnak nem célja egy konkrét szofver vizsgálata, sokkal inkább az ezen szoftverek mögött rejlő alapelvek megismerése, megértése. A kurzus során mindenki saját programjain keresztül ismeri majd meg a felületek csodálatos világát.

Előkövetelmények

Alapvető programozási jártasság (C vagy C++).

Oktató(k)

Course Staff Image #1

Dr. Hoffmann Miklós

Az Eszterházy Károly Főiskola Matematikai és Informatikai Intézetének oktatója, de komputergrafikát tanít a Debreceni Egyetemen és doktori iskolákban is. Fő érdeklődési területe a geometria és a számítógéppel segített modellezés. Több mint 50 publikációja jelent meg ezen a területen.

 1. Course Number

  IT.MM1.CURVES.0.Hx
 2. Classes Start

  Sep 25, 2017
 3. Classes End

  Jan 01, 2020
 4. Estimated Effort

  25:00