IT.D1.SQLSERVERPROG.0.Hx
SQL szerver programozás

Az SQL szerver programozása: MSSQL szerver és C# használata és együttműködése.
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll True

can_add_course_to_cart False

A kurzusról

Kedves hallgatók,

Sok szeretettel köszöntelek benneteket az SQL szerver programozás kurzuson. Ez a kurzus azért indul, hogy az adatbázis rendszerek alapismereteket, illetve a programozási alapismereteket sikerüljön összekötnünk, illetve ezeket a tanulmányokat eltudjuk mélyíteni. SQL szerver programozás, - ez egy szerver oldali programozást fog jelenteni – amit hangsúlyosan megismerünk az a Microsoft MSSQL szerver, illetve megjegyzéseket fogunk tenni az Oracle PLSQL nyelvére, illetve a MYSQL szerver programozási lehetőségeire.

A programozási nyelv mivel a főiskolánkon a C Sharp programozási nyelvet oktatjuk legnagyobb súllyal, ezért annak a bemutatására fog szorítkozni, annak a lehetőségeit fogjuk átnézni, hogy C Sharp programozási nyelvben milyen eszközeink vannak az SQL szerver elérésére, az adatbázisok elérésére, az adatbázisban tárolt objektumok, adattáblák, nézetek, tárolt eljárások és tárolt függvényeknek a használatára.

Ezek a leckék, amiben ezeket az ismereteket megpróbáljuk közösen feldolgozni, egy viszonylag egyszerűbb számonkéréssel fog végződni, viszont addig a leckéken keresztül egy kis segítséggel, vezetéssel, és sok-sok önálló munkával fogjuk ezeket az ismereteket elsajátítani.

Megpróbáljuk mind írásban, mind képernyőfelvételek segítségével, mind kisebb videó felvételek segítségével a munkátokat támogatni.

Sok sikert a munkátokhoz

Előkövetelmények

A kurzus elvégzéséhez szükséges a C# programozási nyelv ismerete illetve az adatbázis alapismeretek megfelelő elsajátítása.

Oktató(k)

Course Staff Image #1

Dr Radványi Tibor

radvanyi.tibor@ektf.hu

Course Staff Image #2

Balla Tamás

balla.tamas@ektf.hu

 1. Course Number

  IT.D1.SQLSERVERPROG.0.Hx
 2. Classes Start

  Feb 01, 2016
 3. Classes End

  Jun 30, 2030
 4. Estimated Effort

  25:00
Enroll